EU rekommenderar inte kontraindikationer

EU:s läkemedelsnämnd CPMP kommer enligt vad Läkemedelsvärlden erfar inte att välja samma restriktiva linje som Storbritannien i frågan om SSRI-preparat till patienter under 18 år.

2 feb 2004, kl 13:30
0

Annons

I januari anordnade EU:s läkemedelsnämnd CPMP ett expertmöte där den omdebatterade frågan om behandling av patienter under 18 år med SSRI-läkemedel dryftades.

Tomas Salmonson, svensk ledamot i CPMP, hade trott att anteckningar från expertmötet skulle finnas på bordet vid CPMP:s ordinarie januarimöte, men så blev inte fallet. Nu kommer ärendet att tas upp på februarimötet istället.

? Men det verkar stå klart att specialisterna ser en plats för SSRI hos vissa tonåringar. Därför tror jag att slutdokumentet kommer att spegla en tveksamhet till att använda kontraindikationer som Storbritannien gjort. Stämningen är att experterna är tveksamma till den hårda linje som Storbritannien driver, säger Tomas Salmonson.

Det faktum att dokumenten kring utfallet av mötet försenats behöver enligt Tomas Salmonson inte betyda att experterna haft svårt att enas i frågan.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng