EU-reform ska ge säkrare läkemedel

Europeiska kommisionen anser att säkerhetsövervakningen av läkemedel inom EU måste förbättras. Därför presenterar kommisionen nu en reform som på sikt ska leda till en lagändring.

27 feb 2007, kl 16:56
0

EU:s nuvarande system för farmakovigilans måste tydliggöras och rationaliseras för att bättre hänga med i utvecklingen av nya studiemetoder för läkemedel. Det anser europeiska kommissionen som genomfört en utredning av säkerhetsarbetet för läkemedel vid olika myndigheter inom EU. Systemet har inte anpassats till utvidgningen av EU och ett stort problem är att reglerna tolkas olika inom olika medlemsländer.


Reformen innehåller krav på bättre implementering av det nuvarande systemet i medlemsländerna, samt förslag till en lagändring om farmakovigilans.


? Vi vill förbättra och stärka övervakningen av läkemedelssäkerheten så att brister kan upptäckas snabbare och åtgärdas mer effektivt baserat på robusta säkerhetsdata, säger kommissionens vice president Günther Verheugen, ansvarig för affärs och industrifrågor, i ett pressmeddelande.


Under 2007 kommer kommissionen att arbeta med att utvärdera den nya reformen och ett lagförslag om farmakovigilans beräknas vara klart 2008.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng