Annons

Ensamstående ska få insemineras

Idag måste en kvinna vara sambo eller gift för att få genomgå en inseminering. Centerpartiet, Folkpartiet och Moderaterna vill
nu ändra på det och kör över Kristdemokraterna i frågan.

28 feb 2012, kl 11:53
1

Annons

Kenneth Johansson (C), Mats Gerdau (M) och Barbro Westerholm (FP) skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet att ?människors lämplighet som förälder avgörs inte om man lever i en parrelation?. Idag får sjukvården enligt lag bara utföra assisterad befruktning om kvinnan är gift eller sambo, vilket medfört att många kvinnor sökt sig utomlands för att få hjälp att bli gravida.

?Lagen borde stödja ansvarsfulla vuxna som vill ha barn, inte lägga krokben för dem? skriver de och ska därför i socialutskottet föreslå att regeringen ska ändra lagen. I och med detta väljer partierna att gå vidare utan Kristdemokraternas stöd. Det är inte klart när lagen kan komma att ändras. 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng