Annons

Rekordmånga sjuka i influensa

Under vecka 7 rapporterades mer än dubbelt så många fall av säsongsinfluensa A jämfört med veckan innan. Det är rekord sedan rapporteringen började 1993.

27 feb 2012, kl 14:55
0

Smittskyddsinstitutets (SMI) influensarapport för perioden 13 februari till 19 februari visar att sammanlagt 416 laboratorieverifierade fall av influensa har rapporterats in. Av dem var 405 fall säsongsinfluensa A (H3N2) och jämfört med 177 fall veckan innan är det mer än en fördubbling. Sedan rapporteringen började 1993 har så många fall aldrig tidigare rapporterats. Enligt SMI utgör dock de som provtas bara en liten del av alla insjuknade och man vet inte exakt hur omfattande influensan är.

Möjliga bidragande orsaker till den höga siffran kan vara mer provtagning och effektivare analyser. Men enligt SMI visar den främst på att säsongsinfluensan återhämtat sig efter att tillfälligt ha hållits tillbaka av pandemiviruset.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng