En fjärdedel fick ja av Vetenskapsrådet

Av totalt 1 452 ansökningar om bidrag till forskning inom området medicin och hälsa passerade 364 Vetenskapsrådets nålsöga och fick ja. Sex av dem inom farmaci.

7 nov 2011, kl 16:15
0

Drygt en miljard kronor har Vetenskapsrådet nu fattat beslut om inom området medicin och hälsa. Av alla ansökningar hade 677 kvinnor som huvudsökande, varav 134 beviljades bidrag, knappt 20 procent, medan knappt 30 procent av de med manliga huvudsökande, 775 stycken, fick ja på sin ansökan.

Nytt för i år är att det fanns möjlighet att söka fem särskilda inriktningar för projektbidrag, där ett av områdena var farmaci. Till det området inkom 31 ansökningar varav sex beviljades.

En av de lyckosamma
kvinnorna är Margareta Hammarlund ? Udenaeus inom området farmaci. Hon beviljades bidrag för sin forskning om strategier för transport till hjärnan av peptider och proteiner som läkemedel.
Mest framgångrika lärosäte i årets beslut är Karolinska institutet med drygt 159 miljoner i beviljade medel. Men på farmaciområdet var Uppsala universitet mest lyckosamt, fem av sex som beviljades anslag gäller forskning som bedrivs där.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng