Annons

En avliden efter läkemedelstest

En av personerna som var med i det misslyckade läkemedelstestet i Frankrike har avlidit, uppger nyhetsbyrån Reuters.

18 jan 2016, kl 10:34
0

Läkemedelsvärlden har tidigare skrivit om att sex personer vårdas på sjukhus efter att ha deltagit i ett läkemedelstest i franska staden Rennes.

Sjukhuset där personerna vårdas skriver i ett uttalande på sin hemsida att de fem andra patienterna fortfarande vårdas på sjukhus och är i stabilt tillstånd.

Totalt deltog 108 frivilliga personer i läkemedelstestet som det portugisiska läkemedelsföretaget Bial ligger bakom, uppger The Guardian. 90 personer ska ha fått läkemedlet, och resterande placebo. De sex personerna var med i samma testgrupp och ska ha fått de högsta läkemedelsdoserna.

Tidigare uppgifter om att det ska ha rört sig om ett cannabisbaserat preparat för smärtlindring tillbakavisas av franska hälsoministern Marisol Touraine.

Läkemedelskandidaten skulle behandla bland annat ångest och rörelsekoordinationsstörningar kopplade till neurologiska problem.

Det privata företaget Biotrial, som utförde den kliniska fas I-prövningen på uppdrag av det portugisiska företaget, uppger att man har ett nära samarbete med franska myndigheter för att försöka förstå orsaken till händelsen.

Både Bial, som utvecklar läkemedelskandidaten, och Biotrial, som genomförde prövningen, har dock endast lämnat knapphändig information på sina respektive hemsidor.