Emea ändrar produktlitteraturen för valdecoxib

Det europeiska läkemedelsverket Emea:s kommitté för medicinska produkter, CPMP, förordar att produkttexten för valdecoxib ändras på grund av biverkningar.

20 dec 2002, kl 15:35
0

Annons

Vid CPMP:s möte den 17?18 december beslutade nämnden att förändra produktlitteraturen för valdecoxib, med anledning av rapporter tidigare i år om överkänslighetsreaktioner och allvarliga hudreaktioner, enligt nyhetsbrevet Pharma Online.

CPMP har tidigare i år rekommenderat EU-kommissionen att godkänna valdecoxib för försäljning inom EU.

? CPMP:s beslut att ändra i produkttexterna påverkar inte kommitténs tidigare beslut att rekommendera EU-kommissionen att godkänna valdecoxib, säger Martin Harvey, presstalesman för Emea.

Valdecoxib är godkänt för försäljning i Sverige sedan mars i år enligt den centrala proceduren. Parecoxib är ett NSAID, avsett för parenteral korttidsbehandling av postoperativ smärta.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng