Dubbelmoral

I inledningen till Stockholm läns landstings handlingsprogram för läkemedelsarbetet står följande att läsa: ?Förskrivarna påverkas av tidspress och att många patienter har kännedom om aktuella läkemedel. De kräver då inte sällan nya dyra läkemedel utan nytta för patienten?. Lite längre ner står å andra sidan: ?Det är väldokumenterat att effektiv, säker och ekonomisk behandling uppnås […]

29 mar 2005, kl 16:32
0

I inledningen till Stockholm läns landstings handlingsprogram för läkemedelsarbetet står följande att läsa: ?Förskrivarna påverkas av tidspress och att många patienter har kännedom om aktuella läkemedel. De kräver då inte sällan nya dyra läkemedel utan nytta för patienten?.

Lite längre ner står å andra sidan: ?Det är väldokumenterat att effektiv, säker och ekonomisk behandling uppnås först då patienten aktivt medverkar. Patientens roll bör stärkas?.?
Patienten skall alltså stärkas i sin roll, men samtidigt böja sig för dagspolitiken.


Opinion-spalten är ett komplement till Läkemedelsvärldens ledarsida.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng