CPMP efterlyser tydligare varningar för coxiber

Nu är den omtalade EU-rapporten om coxibernas säkerhetsprofil färdigställd. Den europeiska läkemedelsmyndighetens rådgivande kommitté CPMP meddelar att preparaten har ett fördelaktigt risk-nyttaförhållande för de populationer som utgör målgrupp för behandlingen.

24 nov 2003, kl 12:31
0

Annons

Kommittén rekommenderar dock tydligare varningar för framför allt patienter med en underliggande gastrointestinal eller kardiovaskulär riskprofil. Man vill också se tillägg eller modifiering av varningar för allvarliga hud- och överkänslighetsreaktioner.

Genomgången initierades av Frankrike sommaren 2002 efter indikationer på att preparatgruppen har en hög gastrointestinal och kardiovaskulär riskprofil, och omfattade preparaten celecoxib, etoricoxib, parecoxib, rofecoxib samt valdecoxib.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng