Annons

Coxiber kan minska risken för bröstcancer

Kvinnor som behandlats med cox 2-hämmare under två år eller längre kan ha en minskad risk för bröstcancer. Det visar en fallkontrollerad studie som delvis sponsrats av Pfizer. Enligt studien, som publicerades i BMC Cancer (2006; 6:27), minskade cox 2-hämmare liksom ASA, ibuprofen eller naproxen risken signifikant för att drabbas av bröstcancer. Forskarna menar att […]

20 feb 2006, kl 15:32
0

Annons

Kvinnor som behandlats med cox 2-hämmare under två år eller längre kan ha en minskad risk för bröstcancer. Det visar en fallkontrollerad studie som delvis sponsrats av Pfizer.
Enligt studien, som publicerades i BMC Cancer (2006; 6:27), minskade cox 2-hämmare liksom ASA, ibuprofen eller naproxen risken signifikant för att drabbas av bröstcancer. Forskarna menar att en ökad frisättning av prostaglandiner kan vara en orsak till effekten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng