Hon blir tf förbundsdirektör i farmaceuternas fack
Carin Svensson.

Hon blir tf förbundsdirektör i farmaceuternas fack

En tillförordnad förbundsdirektör och ett extra fullmäktige ska få ordning på Sveriges farmaceuter.

24 feb 2021, kl 16:01
0

Carin Svensson, tidigare ordförande i valberedningen, hoppar in som tillförordnad förbundsdirektör inom Sveriges farmaceuter. Förbundets styrelse har utsett henne från och med 15 februari. Ommöbleringen är en följd av att nuvarande förbundsdirektör Eva Arlander har sagt upp sig på grund av den senaste tidens turbulens i den förtroendevalda förbundsledningen.

– Jag är en högst intermediär lösning i väntan på att en ordinarie förbundsdirektör kan rekryteras. Min uppgift blir att se till att saker och ting fungerar som det ska under tiden. Det ska bli jätteroligt och spännande, säger Carin Svensson.

Ny styrelse på gång

Nyligen meddelade Sveriges farmaceuter datum för det extra fullmäktige som ska genomföra de delar av styrelsevalet som inte gick i mål vid det kaotiska ordinarie fullmäktigemötet i höstas. Då nominerade förbundets apotekssektion vid sittande möte en egen ordförandekandidat, Sandra Jonsson, som motkandidat till valberedningens förslag om omval av den tidigare ordföranden.

Sandra Jonsson blev också vald efter omröstning, men resten av styrelsen kunde inte väljas eftersom tilltänkta kandidater hoppade av. Sittande styrelse blev kvar tills vidare, under ledning av Sandra Jonsson.

Motsättningarna inom förbundet har märkts bland annat genom att valberedningen haft svårt att få ihop ett nytt styrelseförslag. Men nu har det börjat lossna, berättar Carin Svensson. Förbundet har satt ut datum för extra fullmäktige, som ska genomföras digitalt 15 april. Hon räknar med att det då kommer att gå att utse resten av den nya styrelse som Sandra Jonsson ska leda.

– I stora delar finns nu ett förslag till ny styrelse. Jag tycker det ser väldigt hoppfullt ut, säger Carin Svensson.

Extra fullmäktige i april

Själv lämnar hon valberedningen när hon nu börjar jobba på förbundskansliet.

– Man kan inte vara både förtroendevald och anställd, säger hon.

Carin Svensson har tidigare varit ordförande för Sveriges farmaceuter i åtta år under två olika perioder. Carin Svensson har tidigare även varit apotekschef i 35 år. Numer är hon ”i princip pensionär”. Hon kommer att jobba halvtid som tillförordnad förbundsdirektör.

Sökandet efter en ordinarie förbundsdirektör kommer enligt information från Sveriges farmaceuter att börja efter extra fullmäktige 15 april.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng