Brist på Betapred

Det kan bli brist på allergimedlet Betapred. Orsaken är enligt företaget införandet av ett nytt förpackningsmaterial.

9 jun 2014, kl 09:47
0

Betapred är ett kraftigt verkande kortisonpreparat som hämmar inflammation och allergiska reaktioner. Det används främst som korttidsbehandling för att lindra symtom vid till exempel astma, allergiska tillstånd, ormbett och svårare reaktioner vid insektsstick. Betametason som är den aktiva substansen används också vid så kallad falsk krupp. Närmare 200 000 personer hämtade förra året ut ett recept med betametason.

Företaget som marknadsför Betapred, Sobi, har meddelat Läkemedelsverket att det kan bli brist på tabletter i sommar, däremot påverkas inte Betapred injektions eller infusionsvätska.

Alternativ till Betapred kan enligt Läkemedelsverket vara läkemedel som innehåller prednisolon eller dexametason. Behandlande läkare kan också söka licens för utländskt läkemedel med betametason.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng