Annons

Brasilien bötfäller tyska Merck KGaA

Det tyska läkemedelsbolaget Merck KGaA ska böta 12 miljoner kronor i Brasilien. Företaget ska ha försökt förhindra generisk konkurrens.

13 aug 2014, kl 11:13
0

Annons

Foto: iStockphoto

Det senaste året har flera läkemedelsbolag bötfällts både i USA och i flera europeiska länder för att ha samarbetat för att förhindra generisk konkurrens på vissa läkemedel. Nu har Brasilien ålagt det tyska bolaget Merck KGaA att betala 1,8 miljoner dollar, eller cirka 12 miljoner kronor. 

Skälet är att Merck KGaA deltog i ett möte 1999 tillsammans med flera andra läkemedelsföretag, skriver nyhetsbrevet FiercePharma. Enligt den brasilianska konkurrensmyndigheten ska mötet ha handlat om att försöka förhindra distributörer från att arbeta med generikatillverkare. De andra företagen bötfälldes för flera år sedan.

En talesperson för Merck KGaA menar att det inte finns några bevis för olagliga avtal. Det är oklart om företaget kommer att överklaga böterna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng