Stivarga även mot GIST

Patienter med gastrointestinal stromacellstumör får nu behandlas med Stivarga inom EU om de inte svarat på tidigare behandling.

14 aug 2014, kl 09:12
0

EU-kommissionen har godkänt Stivarga, regorafenib, för behandling av patienter med gastrointestinal stromacellstumör, GIST, vars cancer fortsatt växa trots tidigare behandling eller som inte tolererat tidigare behandling med imatinib eller sunitinib. Stivarga är en proteinkinashämmare som sedan tidigare är godkänt för behandling av kolorektal cancer.

GIST är ett mjukdelssarkom i mag-tarmsystemet och varje år upptäcks cirka 130 fall i Sverige. I den fas III-studie som ligger till grund för godkännandet visades det att patienter som behandlades med Stivarga i median hade 4,8 månader till sjukdomsprogression eller död jämfört med 0,9 månader för de patienter som fick placebo.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng