Bortezomib förlängde överlevnaden i långtidsstudie

Tidigare obehandlade patienter med multipelt myelom som behandlades med bortezomib tillsammans med standardbehandling levde i genomsnitt drygt ett år längre än patienter som inte fick tillägg. Det visar en studie där patienter följts i fem år.

13 dec 2011, kl 11:47
0

Den förlängda överlevnaden hos patienter som fick bortezomib i tillägg till melfalan och prednison gällde i alla subgrupper som analyserades, till exempel äldre över 75 år, patienter med nedsatt njurfunktion och de med avancerad sjukdom. I genomsnitt överlevde patienterna 13,3 månader längre, från 43,1 månader jämfört med 56,4 månader.

Studien, som
nyhetsbyrån Reuter rapporterar om, presenterades häromdagen vid American Society of Hematology. I studien ingick 684 patienter som behandlades under 54 veckor och sedan observerades under i snitt fem år.
Den överlevnad som ses i studien beräknas bidra till en ökad försäljning för det japanska företaget Takeda som i år närmat sig 600 miljoner dollar bara i USA.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng