Annons
Bonde ny ordförande för Apotekets styrelse
Ingrid Bonde är ny styrelseordförande i Apoteket AB. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin.

Bonde ny ordförande för Apotekets styrelse

Styrelseproffset och den tidigare generaldirektören för Finansinspektionen är Apotekets nya styrelseordförande.

26 apr 2019, kl 14:53
0

Ingrid Bonde valdes till ny styrelseordförande i Apoteket AB vid årsstämman den 24 april. Bonde, som tidigare bland annat varit generaldirektör för Finansinspektionen och vice vd samt finanschef för Vattenfall, efterträder Gert Karnberger som suttit på ordförandeposten sedan hösten 2017.

– Jag är väldigt glad för mitt nya uppdrag, särskilt som jag alltid haft ett hjärta för vård. Jag har stor erfarenhet av förändringsarbete och apoteksbranschen är en bransch i förändring vilket gör uppdraget ännu mer intressant, säger Ingrid Bonde i ett pressmeddelande.

Förutom styrelseuppdraget i Apoteket AB är Ingrid Bonde styrelseordförande i kredithanteringsföretaget Hoist Finance, i tjänstepensionsföretaget Alecta samt ordförande i Klimatpolitiska Rådet – ett expertorgan som utvärderar regeringens utsläppspolitik.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng