Vilken nytta har redaktionen av Ipren-mannen som mjukisdjur?

5 okt 2007, kl 16:52
2

Om bloggen

Här skriver våra gästbloggare regelbundet om ämnen som de funderat på och har tankar om. De åsikter som framförs är skribenternas egna.

Jag är rätt imponerad över hur strikta regler industrin har för gåvor till läkare nuförtiden. Men samtidigt som jag läser detta ser jag hur antalet kuvert med allehanda reklamprylar till vår redaktion ökat. Vi tackar för fina ergonomiska tandborstar från TePe och allehanda solkrämer inför sommaren. Men vi är lite förbryllade över vad ni tänkt att vi ska ha för nytta av en 40 cm lång, mjuk Ipren-man med en filtgitarr?

Häromdagen ringde ett pr-företag som ville sända över ett bud till redaktionen med informationsmaterial. Sådana samtal är rätt vanliga, inte minst sedan vi startade Läkemedelsvärldens systertidning Allt om Läkemedel, som vänder sig till allmänheten.
Det händer att det finns bra och intressant bakgrundsinformation om olika folksjukdomar i dessa kuvert, och jag förstår nyttan med olika varuprover och bilder.

Men döm om min förvåning när jag i morse hittade en blå plastkasse med Ipren-mannen som mjukisdjur. Allvarligt talat, att betala budfirma för att skicka över den här bisarra figuren med sin filtgitarr, jag är mållös. Uppenbarligen har McNeil en för stor annonsbudget för sitt eget bästa.
När det gäller gåvor till läkare ska de numera ha medicinsk anknytning, och så att säga kunna vara till nytta i yrkesutövandet. Det borde rimligen finnas liknande regler för gåvor till redaktioner, eller? Att de ska vara till hjälp i mitt yrke. Så min fråga är helt enkelt om jag har missat någon viktig funktion hos den här mjuka mannen på mitt skrivbord? Tips mottages tacksamt.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Läste just om Iprenmannen som “gosse-djur” och tycker att det är helt absurt! Det där med att läkemedelsföretag som mutar läkare med resor och annat har jag ju som så många andra hört tidigare, och det har gjort att jag funderar på de läkemedel som jag tar (vilket är ganska många). Får jag dem för att jag behöver dem eller för att min läkare vinner på det?
    Men Ipren-mannen torde väl vända sig till barn, och jag hoppas verkligen inte att har så stort inflytande på sina föräldrar att de styr över inköp på Apoteket! Vad kommer sedan? En Absolut Vodka-flaska som piper när man trycker på den?

  2. Inte helt säker på vad avsändaren menar med den fina presenten. Men ett användningsområde kan jag bidra med: kudde vid power-tupplurar över skrivbordet. Detta förutsätter självklart att även gitarren är mjuk och gosig.

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng