Surmulet undrar en apotekskedja i USA varför de inte får sälja cigaretter?

29 sep 2008, kl 11:08
0

Annons

Om bloggen

Här skriver våra gästbloggare regelbundet om ämnen som de funderat på och har tankar om. De åsikter som framförs är skribenternas egna.

The Examiner skrev nyligen om en ny lag som förbjuder apotek att sälja cigaretter i San Francisco. Och visst låter det vettigt att inte sälja hälsofarliga produkter där det är tänkt att vi ska förbättra vår hälsa. Vilket borgmästarens talesman sammanfattar som ?Du går till apoteket för att må bättre, inte för att få cancer?. Men Walgreens, en av de största apotekskedjorna, har gått till motangrepp.

Frågan är om motangreppet kan ha sin förklaring i att de etiska principerna redan har satts ur spel med all kringförsäljning som sker på de amerikanska apoteken. Walgreens verkar hur som helst mest förbannade på att lagen inte gäller storköp och andra typer av verksamheter som också säljer hälsoprodukter, då detta kommer ge mer vinst och arbetstillfällen för de som säljer cigaretter.

Värderingar kan snabbt förändras i en konkurrenssituation. Surmulen, med händerna i byxfickorna och sparkandes i gruset undrar en apotekskedja i USA varför inte de får sälja cigaretter när Safeway får det? Frågan är dock intressant i Sverige. Varför vill just din verksamhet sälja läkemedel? Vill du erbjuda dina kunder allt under ett tak? Vill du skapa arbetstillfällen? Vill du ha större vinst? Och vill du faktiskt jobba för en bättre hälsa?

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här