106 dagar kvar.

17 mar 2009, kl 12:11
0

Annons

Om bloggen

Här skriver våra gästbloggare regelbundet om ämnen som de funderat på och har tankar om. De åsikter som framförs är skribenternas egna.

Det har visat sig att intresset för att starta apotek är stort. Över
800 personer har anmält sig till Omstruktureringsbolaget. 80 procent av
dessa är idag anställda av Apoteket AB. Samtidigt levererar
oppositionen sin motion till riksdagen där de återigen hårt dissar hela
omregleringen.

Vad ska Apoteket göra för att hålla kvar sin mest drivna personal? Att över 600 av deras anställda överväger att bli sina egna måste väl ändå kännas lite på personalavdelningen?
Eller så är det bara ett uttryck för den fribrytarstämning som råder. Det är nog en rimlig reaktion från många anställda att åtminstone smaka på möjligheten att bli fri när erbjudandet nu finns där för första gången. Nästa fråga är så klart hur många som faktiskt tänker fullfölja planen. Och vad de tänker göra med sina apotek.

Inga idéer har i alla fall övertygat oppositionen ännu. I den motion till riksdagen som svarar på propositionen om omregleringen argumenterar de återigen för varför det hela är en dålig idé. Argumenten känn välbekanta vid det här laget: Sveriges läkemedelsförsörjning är en framgångssaga, regeringens förslag är ideologiskt buren och har ingen grund i verkligheten, samhällets kostnader för receptbelagda läkemedel kommer att öka, frågan är dåligt och odemokratiskt skött från början till slut och den svenska läkemedelsindustrin kommer att bli lidande. Slutsatsen i oppositionens motion: avslå propositionen om omregleringen av apoteksmarknaden.

På torsdag har regeringen möjlighet att svara för sig i Socialutskottets utfrågning. Återstår att se om debatten kan ta några steg framåt och om obesvarade frågor kan få svar.

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng