Blodtrycket ökar hos amerikanska barn

Som en följd av att allt fler barn i USA lider av fetma visar en ny studie att även blodtrycksnivåerna ökar. Risken för framtida hälsoproblem blir därmed ännu större.

5 maj 2004, kl 12:22
0

Annons

I senaste numret av JAMA publiceras en studie som visar att blodtrycket ökar hos amerikanska barn och ungdomar i åldern åtta till sjutton år.
Forskare vid Tulane University i New Orleans, USA jämförde data från två undersökningar gjorda 1988 till 1994 respektive 1999 till 2000. Analyserna omfattade mer än 5 500 barn.
Forskarna fann att det systoliska trycket ökade med 1,4 mm HG och det diastoliska med 3,3 mm HG. Det genomsnittliga blodtrycket ökad från 104/58 till 106/61.
Forskarna menar att även om ökningen inte är så stor så är tendensen oroande. Det pekar på att en större andel av befolkningen kommer att drabbas av hypertoni, hjärtsjukdom och stroke om tio till tjugo år än idag.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng