Annons

Biosimilar till Remicade godkänd

Europeiska kommissionen har nu godkänt en biosimilar till TNF-hämmaren Remicade.

11 sep 2013, kl 10:07
1

Annons

Det är Hospiras Inflectra (infliximab) som blir den första biosimilar monoklonala antikropp som godkänts i EU.

Godkännandet baseras på data och resultat från en fas III-studie där Inflectra uppfyllt sitt primära effektmått av terapeutisk ekvivalens till Remicade. I studien, uppnådde 73,4 procent av patienterna som fick Inflectra minst 20 procents förbättring av symtom vid reumatoid artrit efter 30 veckors behandling, jämfört med 69,7 procent av patienterna som behandlades med Remicade.
 
Inflectra är godkänt i Europa för behandling av inflammatoriska tillstånd inklusive reumatoid artrit, ankyloserande spondylit, Crohns sjukdom, ulcerös kolit, psoriatisk artrit och psoriasis.

Enligt företaget som marknadsför biosimilaren förväntas EU-länderna kunna minska kostnaden för behandlingen med drygt 20 miljarder euro på ett år.

Läkemedlet är ännu inte godkänt i USA men förväntas blir godkänt i Japan senare i år.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Äntligen börjar det hända något. Som det nu får många reumatiker som sviktat på Methotrexate inte prova biologiska läkemedel av kostnadsskäl, även om det inte sägs rakt ut.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng