Bayer betalar 477 miljoner dollar i ersättning till Lipobay-patienter

Företaget betalar skadestånd till patienter som drabbats av tillbakadragna läkemedlet Lipobay.

12 sep 2003, kl 13:49
0

Annons

Tyska läkemedelsföretaget Bayer har accepterat att betala en ersättning som uppgår till 447 miljoner dollar, cirka 3,6 miljarder kronor, till 1 342 patienter. Patienterna använde tidigare företagets kolesterolsänkande läkemedel Lipobay, som drogs tillbaka i augusti 2001. Ytterligare 11 200 ersättningsfall är på väg att lösas och förra månaden gick Bayer med på att betala 3,2 miljarder kronor till 1 211 tidigare Lipobay-användare, enligt danska tidningen Børsen.

Företagets försäkring täcker delar av den samlade ersättningen som enligt analytiker väntas uppgå till mellan en och två miljarder euro, mellan 9 och 18 miljarder kronor. Bayer vill dock inte kommentera hur stort belopp som försäkringen täcker.

I Sverige drogs Lipobay tillbaka den 8 augusti 2001. Anledningen var allvarliga muskelbiverkningar, speciellt i kombinationsbehandling med Lopid, som har lett till att runt 100 människor över hela världen dött.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng