Barn riskerar underbehandling

I en amerikansk undersökning av 153 barnpatienter med smärta på åtta barnspecialistavdelningar på barnsjukhuset i Oakland visar Eufemia Jacob att barnen ofta fick opioider, men att doserna ofta var subterapeutiska. Däremot gavs lättare analgetika, NSAID:s, i terapeutiska doser.Undersökningen fann också att det många gånger gick för lång tid mellan dostillfällena av smärtstillare till barn och […]

11 jul 2002, kl 18:23
0

Annons

I en amerikansk undersökning av 153 barnpatienter med smärta på åtta barnspecialistavdelningar på barnsjukhuset i Oakland visar Eufemia Jacob att barnen ofta fick opioider, men att doserna ofta var subterapeutiska. Däremot gavs lättare analgetika, NSAID:s, i terapeutiska doser.
Undersökningen fann också att det många gånger gick för lång tid mellan dostillfällena av smärtstillare till barn och att man sällan utvärderade smärtbehandlingen, något som också riskerar att leda till underbehandling av barnens smärta.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng