Annons

Avtal med Boots närmar sig

Förhandlingarna mellan Farmacevtföretagarna och brittiska Boots
har nu gått in i ett slutskede. Fortfarande återstår en del frågar att
lösa men enligt Sverker Littorin, styrelseordförande i
Farmacevtföretagarna, bör ett avtal kunna skrivas inom kort.

24 maj 2010, kl 14:10
1

Omkring 100 personer har anmält intresse för det egenföretagarkoncept som Farmacevtföretagarna och brittiska Boots arbetar på tillsammans. Samtidigt som en urvalsprocess pågår med intervjuer och ekonomiska kontroller av de blivande egenföretagarna jobbar Farmacevtföretagarnas ledning med att få till ett avtal med Boots.

Sedan i januari då de båda tecknade ett så kallat intentionsavtal har förhandlingar pågått och dessa börjar nu närma sig sitt slut enligt Sverker Littorin, styrelseordförande i Farmacevtföretagarna.
– Vi hade ett väldigt bra möte i slutet av förra veckan och all de stora stöttestenar vi hade är nu lösta. Nu jobbar våra jurister med att få till ett bra avtal men det är detaljer som återstår, säger han.

Sverker Littorin vill inte gå in på vilka de största problemen har varit men säger att det handlar om styrning och ägarförhållanden. Tanken är att Farmacevtföretagarna ska bli ett handlarkooperativ där småföretagarna blir delägare i apoteken tillsammans med Alliance Boots. Apoteken som ingår kommer att ha en gemensam inköpsorganisation och samarbeta om administration och it.
– Allt rullar på enligt planerna och förhoppningsvis tar det bara några veckor innan ett avtal kan vara påskrivet, säger Sverker Littorin.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Samma budskap i 6 mån nu. Blir planerna verklighet eller… Än så länge är det alldeles för mycket snack och ingen verkstad i ff boots…