Astrazeneca lägger ner i Lund

Astrazeneca lägger ner sin verksamhet i Lund med 900 anställda. Forskningsprojekt från enheten kommer att flyttas till Mölndal.

2 mar 2010, kl 18:16
0

Annons

Astrazeneca meddelade i samband med sin senaste bokslutskommuniké att ett omfattande sparpaket var att vänta. Idag blev det känt att läkemedelsföretagets verksamhet i Lund kommer att läggas ner. Totalt kommer 900 anställda att drabbas. Enligt sparpaketet ska 8 000 tjänster försvinna varav 3 500 inom forskning och utveckling under fem år.

Bo Servenius, ordförande för Akademikerföreningen vid Astrazeneca i Lund säger till TT att beskedet om nedläggningen inte var oväntat för personalen men att det många blev förstummade när nyheten släptes. Nedläggningen i Lund ska vara avslutad den sista december 2011.

Astrazeneca har drygt 9 000 anställda i Sverige, varav 6 000 i Södertälje. Stora enheter finns även i Mölndal, med 2 300 anställda, och Lund, med 900 anställda och Umeå med i 150 anställda.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng