Astrazeneca köper amerikanskt

Astrazeneca förvärvar Pearl Therapeutics, ett amerikanskt bolag som utvecklar läkemedel mot sjukdomar i andningsvägarna.

10 jun 2013, kl 09:32
2

Pearl Therapeutics är ett privatägt bolag med säte i Kalifornien med inriktning på att utveckla läkemedel från små molekyler för inhalation vid behandling av sjukdomar i andningsvägarna.

Genom förvärvet får Astrazeneca tillgång till produkten PT003 som företaget hoppas kan bli en ny behandling mot KOL. PT003 är en fast kombination av en långtidsverkande beta 2-agonist, LABA, och glykopyrolat, som är långtidsverkande muskarinantagonist, LAMA.

Enligt avtalet ska Astrazeneca köpa 100 procent av aktierna I Pearls mot ett första belopp på 560 miljoner amerikanska dollar.  Dessutom ska en ytterligare betalning göras på upp till 450 miljoner dollar efter att vissa fastställda delar av utvecklingsarbete och godkännanden uppnås, meddelar Astrazeneca i ett pressmeddelande.
 

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Priset 560+450 miljarder dollar låter rätt högt. Är ni säkra på att det inte ska vara miljoner dollar?

  2. Hej! Du var snabb på att läsa, det ändrades strax efter publicering, visst är det miljarder det ska vara, du har helt rätt. Mvh /Petra

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng