Annons

Apotekstjänst förskott granskas

Konkurrensverket har bestämt sig för att granska Västra Götalandsregionen och Region Hallands miljonförskott till Apotekstjänst.

15 aug 2013, kl 09:56
0

Annons

I maj tog Apotekstjänst över dosleveranserna i Region Halland och Västra Götaland. Men i somras hamnade företaget i likviditetsproblem och de båda regionerna valde att göra en akut förskottsbetalning på 25 miljoner kronor. Regionerna ville inte riskera förseningar till de 45 000 patienter som får sina dosläkemedel via Apotekstjänst.

Konkurrensverket sade i förra veckan att de tittade på förskottsbetalningen, men hade inte bestämt sig för om de skulle gå vidare. Men nu har myndigheten alltså bestämt sig för att granska förskottsbetalningen. 
– Man får ju inte genomföra så kallade väsentliga förändringar av ett upphandlat avtal. I så fall är det ett nytt avtal som skulle ha upphandlats. Enligt verkets prioriteringspolicy ska vi prioritera att granska avtal med stora ekonomiska värden och 25 miljoner kan man ju tycka är ganska mycket pengar, säger Mathias Lassinantti Jansson, jurist vid Konkurrensverket, till P4 Halland.

Konkurrensverket samlar nu in information för att avgöra om det rör sig om en otillåten direktupphandling. Det är möjligt att göra en direktupphandling vid en brådskande situation. Om myndigheten kommer fram till att det borde upphandlats på nytt kan Västra Götalandsregionen och Region Halland få böter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng