Blir chefsfarmacevt på branschförening

I september börjar apotekaren Robert Svanström som chefsfarmacevt på branschföreningen.

15 aug 2013, kl 11:08
0

Som chefsfarmacevt kommer Robert Svanström att ansvara för Sveriges Apoteksförenings arbete med frågor som gäller kvalitét och utbildning. Han kommer bland annat att arbeta med det arbete som pågår för att utveckla kvalitetsindikatorer för apotek och farmacevtiska tjänster.

Nyligen slutade Eva Glaumann sin tjänst som koordinator på branschföreningen för en tjänst på Ingenjörsvetenskapsakademin. Hon jobbade bland annat med utbildningsfrågor, men detta är en helt ny tjänst.
– Robert kommer att ansvara för utbildningsfrågorna men ha ett mycket bredare perspektiv, säger Henrik Ehrenberg, chefsstrateg på Sveriges Apoteksförening.

Robert Svanström är apotekare och var fram till i maj delägare i två fristående apotek i Stockholm som han var med att starta. Han har tidigare arbetat som bland annat apotekschef i både Sverige och i Norge.
– Han kommer att arbeta i nära kontakt med våra medlemmar och bland annat ansvara för vårt kvalitetsråd. Farmacin är apotekens kärnverksamhet och det är bra för oss att vi får en farmacevt med en så bred erfarenhet, säger Henrik Ehrenberg.

Tjänsten kommer att tillträdas i september.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng