Annons

Apoteksgruppen redo

På måndag är det dags för den statliga småföretagarlösningen
Apoteksgruppen att öppna sina apotek. Men redan idag, fredag, sker det
formella övertagandet och i helgen väntar de tekniska bitarna.

12 mar 2010, kl 11:35
0

Annons

På måndag den 15 mars är det officiella datumet då Apoteksgruppen börjar driva de apotek som ingår i det så kallade småföretagarklustret. Men redan på fredagen sker det formella övertagandet.
– Idag har vi legal closing då vi formellt tar över apoteken, i helgen är det dags för det tekniska övertagandet, säger Jens Sandström, vd för Apoteksgruppen.

Under helgen ska bland annat it-systemen föras över, något som brukar betraktas som det mest kritiska momentet. Men Jens Sandström är förhoppningsfull.
– Man vet aldrig men jag är positiv och tror att det kommer gå bra. Sen på måndag kommer kunderna att märka skillnaderna då vi introducerar nya erbjudanden och kampanjer.

När budgivningen för intresserade entreprenörer stängde den 12 februari hade 440 bud kommit på 112 av apoteken. Under våren kommer en urvalsprocess att pågå och först i juni väntas egenföretagarna kunna ta över sina apotek.  För de apotek som ännu inte fått något bud väntar en andra budomgång men någon tidpunkt för den är inte klar.

Till en början blir det samma personal som arbetar kvar i Apoteksgruppens apotek, när entreprenörerna sedan tar över är det upp till dem att avgöra hur de vill göra.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng