Vd-byte på Sentoclone

Det svenska bioteknikbolaget Sentoclone får en ny vd. Från och med den
11 mars tar Rune Bremberg över efter Johan Järte.

11 mar 2010, kl 15:50
0

Rune Bremberg har sedan en tid varit medlem i företagets styrelse och tar nu över som vd. Johan Järte som varit vd sedan 2007 blir kvar i bolaget tills vidare.

Enligt information från företaget har Rune Bremberg mer än 25 års erfarenhet från global läkemedelsindustri. Han har arbetat på bland annat Rhone-Poulenc Rorer och Pfizer. Senast kommer han från en position som Group Vice President hos Wyeth Pharmaceuticals.

Sentoclone utvecklar en metod att förstärka immunförsvaret för att bekämpa mot cancer. metod går ut på patientens egna immunceller, som känner igen tas tumören, tas ut och mångfaldigas innan de sprutas tillbaka in i patienten.
– De resultat vi hittills noterat på individnivå är mycket intressanta och det kliniska studieprogram vi nu genomför gör att jag ser en stor potential för framtiden, säger Rune Bremberg i en presskommentar.

Under våren 2010 planerar bolaget att genomföra en nyemission.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng