?Vi har fått påringningar från ett antal av kedjorna?

Arbetet med att få till apotek på Ica har pågått länge, och satsningen
var inte beroende av Apoteket AB utan andra alternativ fanns med hela
tiden. Det är förklaringen till att Ica så snabbt kunde byta fokus,
berättar affärsutvecklingschefen Mats Munther.

9 okt 2009, kl 13:22
0

Annons

Alla frågor om namn, vilka städer, affärsmodell och profil möts med svaret att ?det är inte klart? eller ?det tänker vi inte tala om?. Men den egna satsningen blev ett naturligt steg efter att samarbetet med Apoteket AB föll säger Mats Munther, affärsutvecklingschef på Ica Sverige.
? Vi har byggt upp en kompetens och förståelse för den här marknaden löpande och under de två veckor som gått nu sedan det blev klart att samarbetet med Apoteket AB inte skulle bli av så har vi analyserat olika alternativ.
? Vi har fått påringningar från ett antal av de kedjor som nu är på gång, men vi väljer att lägga det helt åt sidan och köra själva istället.
På Ica pågår nu två apoteksprojekt löpande. En grupp arbetar med att se till att alla Ica-butiker ska kunna sälja receptfria läkemedel, och en grupp arbetar med etableringen av fullskaleapotek.
? Det här är en stor satsning så klart, men vi håller fast vid både vår ambitionsnivå och vår tidsplan. Nästa steg blir att fylla på med kompetens och personer som kan driva det här projektet vidare. Sen kommer vi förstås behöva rekrytera ett stort antal medarbetare till apoteken.

När tror du att ni kan lämna in en tillståndsansökan till Läkemedelsverket?
–  Jag önskar jag kunde svara på det. Men det kan jag inte. Det pågår ett intensivt arbete och jag hoppas så snart som möjligt, säger Mats Munther.