Apotekets nya företagsledning klar

Bland de nya medarbetarna återfinns Eva Fernvall, avgående ordförande i Vårdförbundet, och Ulrika Eriksson, som till nyligen var vice VD i Reitan Servicehandel AB, ägare av bland annat Pressbyrån och 7-Eleven.

24 feb 2005, kl 14:16
0

Annons

Dessutom anställs, under en tvåårsperiod, nuvarande landstingsdirektören i Västerbotten, Tore Löwstedt för att assistera vd Stefan Carlsson med att driva igenom den nya organisationen.

Tore Löwstedt är 50 år och har en lång erfarenhet av förändrings- och förnyelsearbete i stora organisationer efter arbete i företagsledande ställning som personaldirektör respektive ekonomidirektör Stockholms socialtjänst samt ekonomichef i SJ:s Godstransportdivision. Sedan 1991 har han varit landstingsdirektör i Västerbotten.

? Med den nya organisationen och den nya företagsledningen står Apoteket rustat för att möta de krav våra kunder och ägare ställer på oss, oavsett vilken marknadssituation som Apoteket kan stå inför i en framtid, säger Stefan Carlsson i ett pressmeddelande.

I Apotekets nya företagsledning, som börjar abeta den 1 mars, ingår:

? Birgitta Landin, 49 år, vice VD och ansvarig för Sortiment Marknad/Privatkund, Etablering samt Human Resources. Hon har tidigare varit vice VD i Apoteket med ansvar för Centrum för personalfrågor, Apoteksakademin, Affärsutveckling, Läkemedel samt Egenvårdsläkemedel.

? Per Matses, 46 år,vice VD och ansvarig för Styrning, uppföljning och administrativ support, Logistik samt E-handel och verksamhetssupport. Han har tidigare varit vice VD i Apoteket med ansvar för Ekonomi-, Inköps-, IT- och Lokalenheterna.

? Ulrika Eriksson, 35 år,chef kundkanal Centrum. Hon kommer närmast från en tjänst som vice VD i Reitan Servicehandel AB, som bland annat äger detaljhandelskedjorna 7-Eleven och Pressbyrån.

? Monica Hagman, 50 år,chef kundkanal Samhälle. Hon har tidigare varit chef för affärsområde Hälsa i Apoteket.

? Annema Paus, 49 år, chef affärsområde Avtal. Hon har tidigare varit chef för affärsområde Vård i Apoteket.

? Eva Fernvall, 51 år, direktör Marknad/Samhällskontakt. Hon är idag förbundsordförande i Vårdförbundet och har mångårig erfarenhet av arbete i vården.

? Thony Björk, 49 år, kommunikationsdirektör och chef Stab Kommunikation. Han har tidigare varit informationsdirektör i Apoteket.

Läs mer i nästa Läkemedelsvärlden (utkommer 2 mars) om Apotekets nya organisation.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng