Annons

Apoteket varslar 200

Apoteket AB har varslat omkring 200 personer om övertalighet. Varslet,
som är en del av anpassningen till företagets minskade verksamhet, rör främst
anställda på huvudkontoret i Stockholm men också medarbetare ute i
landet.

11 sep 2009, kl 10:58
1

Omregleringen av apoteksmarknaden har varit igång i mer än två månader. För kunderna märks det ännu inte men för anställda på Apoteket AB är skillnaden desto tydligare. I veckan meddelade ledningen att omkring 200 personer varslas om uppsägning.

Främst gäller det anställda vid den så kallade over-headverksamheten men personal på andra ställen i landet kommer också att bli berörda.
– Vår verksamhet kommer att minska med omkring två tredjedelar och då är det naturligt att minska personalen i samma omfattning. Vi måste anpassa oss till den nya kostymen, säger Eva Fernvall, varumärkesdirektör på Apoteket.

Apoteket har minskat personalstyrkas stegvis sedan omregleringen blev ett faktum.

Har ni väntat med varslet till nu för att de nya aktörerna ska hinna erbjuda arbetstillfällen till de som får sluta hos er?
–  Inte direkt. Vi har under hela året haft en hög aktivitet men i början av nästa år kommer det att se helt annorlunda ut, säger Eva Fernvall.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng