Apoteket AB lovar mer information inom kort

Information som kan belägga effekten av läkemedels-
renaren Pcure ska finnas tillgänglig inom några dagar.

11 jan 2018, kl 09:43
1

Annons

Det säger Magnus Frisk, kommunikatör på Apoteket AB, till Läkemedelsvärlden.se.

– Just nu har vi en dialog med företaget. De kommer inom kort att offentliggöra mer material. Kunder som efterfrågar informationen ska också kunna hitta den via vår hemsida.

De personer som har genomfört den kvalitetskontroll som alla produkter som säljs på Apoteket AB genomgår har tagit del av relevanta data och studier för produkten, berättar Magnus Frisk.

Varför har man inte kunnat lägga upp information till kunder som bevisar att produkten fungerar?
– Det finns känsliga uppgifter i materialet. Det är därför vi nu har en dialog med företaget, säger Magnus Frisk.

Företaget, Pharem Biotech, har i sina svar till Läkemedelsvärlden.se hänvisat till att arbete för att skydda patent prioriteras före publiceringar i vetenskapliga artiklar, och att företaget arbetar intensivt med att möta efterfrågan på ”publikt material”.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Varför påbörja försäljning och marknadsföring innan man kan lämna uppgifter som stödjer påståenden i marknadsföringen till kunder? Bra att skydda patent men det är ingen ursäkt för att marknadsföra utan att kunna verifiera påståenden publikt.

    Men bra om det kommer information som kan svara på frågorna. Bra också om Apoteket AB direkt kan svara en kund om det/de läkemedel kunden tar är 1/ miljöfarligt efter utsöndring i urinen och 2/ bryts ned mha spolklossen.

    I övrigt handlar det inte bara om vilka substanser, analysmetod och provresultat inkl variabilitet utan även praktiska frågor om hur/när provet tagits och hur det förvarats innan analys, t ex hur länge den enzymatiska nedbrytningen fått verka i provet..