Annons

Apoteket AB vill att dosbetalning prövas

Dosleverantören Apotekstjänst har fått extra betalningar på sammanlagt 40 miljoner kronor av Västra Götaland. Nu tar Apoteket AB frågan till förvaltningsrätten.

6 dec 2013, kl 09:52
0

Annons

Efter en upphandling är det sedan i våras företaget Apotekstjänst som sköter leveransen av dosläkemedel i Halland och Västra Götalandsregionen. De vann upphandlingen i konkurrens med bland annat Apoteket AB.

I somras när Apotekstjänst fick ekonomiska problem gjorde de båda regionerna en förskottsbetalning på 25 miljoner kronor till företaget. Nyligen fick de dessutom ännu ett extra tillskott på 15 miljoner kronor av Västra Götalandsregionen.

Apoteket AB anser att landstingen nu betalar ett mycket högre pris än det Apotekstjänst angav inför upphandlingen och att det därför kan röra sig om en otillåten direktupphandling. Företaget har nu begärt att få frågan prövad i förvaltingsdomstolen i Göteborg. De vill också att de utbetalningar som Apotekstjänst fått ska förklaras ogiltiga.
– Vi är oroliga för att landstingets och den nya dosaktörens agerande kommer att leda till högre patientrisker och att färre äldre får sina läkemedel i dosförpackning, säger Lars Skutholm, direktör för området Vård och företag i Apoteket AB, i ett pressmeddelande.

Aoteket ABs vd Ann Carlsson och Lars Skutholm har även skrivit en debattartikel i frågan i Dagens Samhälle.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng