Apoteket AB utanför gemensam kredit

Tidigare har två företag haft hand om de nya apotekskedjornas kreditgivning. Det har inneburit att kunder har behövt ansöka om kreditgivning hos båda och också fått två räkningar om de hämtat ut sina läkemedel på apotek med olika kreditgivare. Nu har samtliga aktörer anslutit sig till företaget Payex och för kunder som vill eller behöver […]

14 jun 2011, kl 13:08
0

Tidigare har två företag haft hand om de nya apotekskedjornas kreditgivning. Det har inneburit att kunder har behövt ansöka om kreditgivning hos båda och också fått två räkningar om de hämtat ut sina läkemedel på apotek med olika kreditgivare. Nu har samtliga aktörer anslutit sig till företaget Payex och för kunder som vill eller behöver delbetala sina läkemedel räcker det med en kreditprövning och en räkning.

Men Apoteket AB har inte anslutit sig till det gemensamma systemet och har enligt Magnus Lind på företaget inte heller några sådana planer i nuläget.
– Vi jobbar med frågan. Men för att få in det i vårt system behövs det en ganska stor förändring. Vi för diskussioner om det, men det är inte någon prioriterad fråga i dagsläget.
Apoteket AB är till skillnad från de övriga apoteken kreditgivare, det vill säga är den som äger fordran, medan övriga har överlåtit kundfordringarna till Payex som också är kreditgivaren.