Apoteket AB satsar på utbildning

Genom korta e-utbildningar ska Apoteket ABs personal få kompetensutveckling.

29 apr 2015, kl 09:05
0

Inom apoteksbranschen diskuteras frågan om hur personalen ska kompetensutvecklas. Apoteket AB väljer att samarbeta med Läkemedelsakademin, som är ett dotterbolag till Apotekarsocieteten, för att lösa den frågan.

Kompetensutvecklingen görs genom korta e-utbildningar inom fyra terapiområden, akne, hjärtsvikt, psoriasis och förmaksflimmer. Varje område innehåller fyra 20-minutersutbildningar. Längden är framtagen för att passa apotekspersonalens behov. I fortbildningen ingår även nyhetsbrev med nyheter från läkemedelsområdet.
– Vi är mycket glada över detta samarbete med Apoteket AB kring utbildning. Farmaceuter på apotek är sista ledet i vårdkedjan innan patienten ska använda sitt läkemedel och behöver då kontinuerligt få uppdatering för att kunna möta deras behov, säger Karin Meyer, vd för Apotekarsocieteten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng