Annons
Apotekarsocieteten köper utbildningar för egenvård
Karin Meyer.

Apotekarsocieteten köper utbildningar för egenvård

Läkemedelsakademin, som tillgodoser branschen med utbildningar inom läkemedelsområdet, utvidgar nu sitt verksamhetsområde till att även inbegripa utbildningar inom egenvård.

31 okt 2016, kl 16:09
0

Annons

Det är ett femtiotal utbildningar inom en rad egenvårdsområden, bland annat hud, värk, infektioner och gynekologi, som köps upp från företaget eduDoc av Läkemedelsakademin, som är ett dotterbolag till Apotekarsocieteten. 

Utbildningarna är digitala och kommer att uppdateras och vidareutvecklas i Apotekarsocietetens regi.

– Egenvård är ett växande område, säger Karin Meyer, vd på Apotekarsocieteten. Vi har fått många förfrågningar framför allt från apotekskedjorna men även från sjukvården, om att man vill ha en långsiktigt stabil aktör som levererar utbildningar inom egenvård.

I förlängningen hoppas Karin Meyer att man ska kunna få till en branschgemensam standard och certifieringar av egenvårdsrådgivare. Som det ser ut idag är det upp till apoteken själva att sätta standard för sina egenvårdsrådgivare och se till att de har rätt kompetens.

– Receptfria läkemedel är potenta produkter som om de används rätt kan göra stor nytta, men om de används fel kan leda till ohälsa. Vi vill att kompetensen inom hela vårdkedjan, även inom detta område, säkerställs, säger Karin Meyer.

Utbildningarna inom egenvård kommer att börja erbjudas från Läkemedelsakademin från och med början av nästa år.