Apotekare informerar om ebolaviruset

I Liberia har apotekare axlat en viktig roll för att sprida fakta om det dödliga viruset.

22 aug 2014, kl 09:29
1

Liberia är ett av de länder som drabbats värst av ebolavuruset. iStockphoto.

I Liberias huvudstad Monrovia åker apotekare och apotekarstudenter apotek och andra försäljningsställen för läkemedel för att informera personalen om man kan undvika att smittas av och sprida ebolavirus. Initiativet kommer från Pharmaceutical Association of Liberia och påbörjades i onsdags rapporterar Pharma Journal.

Som en del i kampanjen kommer de också att dela ut informationsblad till allmänheten för att slå hål på många av de myter som råder kring viruset och den sjukdom som det medför. Liberia är ett av de värst drabbade länderna och rapporterar nu den kraftigaste ökningen av antalet smittade och döda.

Läget beskrivs av många som desperat och i försök att bli friska tar smittade personer till en mängd verkningslösa och till och med skadliga metoder. Tidigare i augusti rapporterade WHO om två personer i Nigeria som avled efter att ha druckit stora mängder saltvatten i tron om att det skulle ta bort viruset.

Samtidigt råder det missnöje i landet övre att tillgången på de experimentella läkemededel mot viruset som finns inte räcker. Oron för att falska läkemedel ska börja säljas har fått Liberias läkemedelsmyndighet att skärpa kontrollerna på landets apotek.

 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng