Apotek Hjärtat inviger

På måndagen är det invigning av ytterligare apotek i ny ägares
regi. Apotek Hjärtat öppnar sina 196 första apotek och under tisdagen
ytterligare tio. Samtidigt har kedjan utsett en styrelse.

8 feb 2010, kl 12:23
0

Apotek Hjärtat har köpt totalt 206 apotek som de tar över denna vecka. Kedjan som ägs av riskkapitalbolaget Altor Equity Partners, blev den största klusterköparen vid utförsäljningen i höstas. Utöver de apotek de köpt har tydliga signaler kommit om att de också vill starta helt nya apotek.

De första 196 apoteken tas över idag och i tre apotek i Stockholm, Göteborg och Malmö hålls invigningsceremonier mellan 10 och 12. I samband med övertagandet meddelade företaget att en styrelse utsetts. Ordförande är Knut Faremo, grundare av norska detaljhandelskedjan Norgesgruppen tidigare styrelsemedlem i Coop Sverige.

Övriga styrelsemedlemmar är Stefan Linder och Fredrik Strömholm från ägarbolaget Altor, Apotekets tidigare forskningschef Anita Berlin, Systembolagets vice vd Marie Nygren, samt Steinar Stokke tidigare vd för norska Apokjeden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng