Annons

Nytt läkemedel vid svår allergi

En ny adrenalinpenna för egeninjektion finns nu på marknaden i Sverige.

12 sep 2011, kl 17:06
1

Annons

I början av året beslutade TLV att ett nytt läkemedel för akutbehandling vid svår allergisk reaktion skulle ingå i högkostnadsskyddet. Jext, som det nya läkemedlet heter, har nu också börjat marknadsföras i Sverige av företaget ALK. Läkemedlet är en injektionspenna som förskrivs för akutbehandling av anafylaxi.

Det nu godkända
preparatet innehåller adrenalin i form av adrenalintartrat, vilket gör att hållbarheten blir längre. Läkemedlet är hållbart i två år och kan förvaras över +25 grader.
Förutom den nu lanserade injektionspennan finns sedan tidigare två preparat med adrenalin för egeninjektion inom högkostnadsskyddet.
Ungefär 20 000 personer beräknas i Sverige bära runt på en adrenalinpenna.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Detta är ju en välkommen nyhet, det har varit jobbigt att hålla redan på hur man förvarat pennan, så den inte har blivit för varm. Samtidigt så är det ju fantastiskt bra att den håller mycket längre.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng