Annons
Apotek Hjärtat i samarbete med City Gross
Samarbetspartner.

Apotek Hjärtat i samarbete med City Gross

Apotek Hjärtat kommer att öppna apotek i anslutning till City
Gross-butiker. De första etableringarna blir i Växjö och Norrköping och
målet är att apotek ska finnas i anslutning till de flesta av landets City Gross.

15 mar 2010, kl 17:57
0

Annons

Bergendahlsägda City Gross har tidigare annonserat att de har apoteksplaner på gång och nu står det klart att det blir tillsammans med Apotek Hjärtat. Apotek Hjärtat kommer att hyra lokaler av Bergendahlsgruppen i närheten av City Gross stormarknader.
– Det blir en så kallad shop-by-shop lösning med egna entréer till respektive lokal, sade Anders Nyberg, vd för Apotek Hjärtat.

Det finns idag 27 City Gross-butiker i landet och målet är att ett fullsortimentsapotek ska finns i anslutning till de flesta men tidsramen för det är inte klar. Först ut blir butikerna i Växjö och Norrköping varav den ena ska öppna innan sommaren. Apotek Hjärtat, som i dagsläget driver 206 apotek har annonserat att de planerar ytterligare 100 apotek. I dessa ingår de som ska finnas vid City Grossbutikerna. Öppettiderna kommer inte självklart att vara desamma som City Gross.

City Gross var tidigt ute med receptfritt och försäljningen av dessa varor de kommer att fortsätta med.
– På de området blir vi konkurrenter och kommer att kunna ha olika priser, säger Anders Nyberg.

Apoteken som ligger vid City Gross-butiker kommer att ha samma profil som övriga Apotek Hjärtat men i något mer komprimerat format. Lokalerna kommer att vara på 100 kvadratmeter med två receptkanaler.
– Idén är att kunderna ska kunna göra flera ärenden på samma gång. En tanke är att man ska kunna lämna in ett recept, gå in och handla andra varor och få ett sms när receptet är färdigt att hämta ut, säge,r Anders Nyberg.

Enligt Jonas P Andersson, detaljhandelschef på Bergendahlsgruppen är City Gross i en expansiv fas där cirka fem nya enheter öppnar om året.
– På de ställen där vi bygger nya lokaler bygger vi för apotek, säger han.