Annons
APL byter vd när bolaget ska ”konsolidera”
Eva Sjökvist Saers, avgående vd för APL. Foto: Kristoffer Edling.

APL byter vd när bolaget ska ”konsolidera”

Apotekarsocietetens tidigare ordförande Eva Sjökvist Saers slutar som vd för APL efter 15 år i bolaget.

10 jan 2019, kl 13:01
0

Annons

APL meddelar i ett pressmeddelande att den nuvarande vd:n Eva Sjökvist Saers lämnar sitt uppdrag. Medan rekryteringen av en ny vd pågår går APL:s marknadsdirektör Ulf Skough in som tillförordnad vd från och med den 14 januari.

Orsaken till vd-bytet beskrivs som behov av ett nytt ledarskap.

”APL står nu inför nya utmaningar som bland annat innebär en period av investeringar i befintliga produktionsenheter och konsolidering av verksamheten.”, skriver APL i pressmeddelandet.

– Det är naturligt att en ny vd får ta över uppdraget att leda APL i denna fas, säger Johan Assarsson, styrelseordförande APL. Jag vill tacka Eva för de värdefulla insatser hon gjort som vd för APL under många år.

Eva Sjökvist Saers har varit chef för APL sedan 2003 och utsågs till vd 2008 i samband med bolagiseringen.

– Det har varit mycket spännande att leda APL i förändringsresan. APL har ett viktigt uppdrag att bidra med läkemedel som förbättrar och räddar liv, säger Eva Sjökvist Saers.

– Det har varit stimulerande att gå till jobbet varje dag och det bästa har varit samarbetet med kollegor, såväl inom APL som i branschen.

Arbetet med att rekrytera en ny vd har inletts.

Eva Sjökvist Saers var styrelseordförande för Apotekarsocieteten mellan 2008 och 2016 – den första kvinnan på posten i organisationens historia. Läs en längre intervju med Eva Sjökvist Saers här.