Användning av Trobalt ska begränsas

CHMP vill begränsa användningen av Trobalt på grund av risk för pigmentering av näthinnan.

7 jun 2013, kl 11:17
0

EMAs vetenskapliga kommitté CHMP rekommenderar en begränsad användning av Trobalt (retigabin) till sista linjens terapi vid partiell epilepsi. De bedömer att nytta-riskbalansen fortfarande är positiv för patienter med epilepsi som inte kan kunnat behandlas med andra läkemedel. 

CHMP har värderat patienter som deltagit i långtidsstudier som drabbats av pigmentering av hud, naglar, läppar och ögonvävnader, inklusive näthinnan. Pigmentering av näthinnan förekom hos en stor del av patienterna som behandlades med Trobalt under en längre tid. Nästan alla fall inträffade efter minst två års behandling. Läkemedlet godkändes för två år sedan, vilket kan förklara att det inte ännu finns några biverkningsrapporter där patienter drabbats av pigmentering av näthinnan.

Patienter som utvecklar blågrå förändringar av naglar, läppar eller hud ska bara fortsätta behandlas med Trobalt efter en noggrann utvärdering av nytta och risk, menar CHMP.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng