Annons

Antibiotika på nätet via svensk e-tjänst

En e-tjänst där kvinnor kan få antibiotika utskrivet mot urinvägsinfektion har lanserats.

25 mar 2014, kl 10:56
0

Annons

UVI.se som den lanserade tjänsten heter vänder sig till kvinnor som misstänker att de har en urinvägsinfektion. Genom att svara på ett antal frågor avgör en läkare om det är befogat att skriva ut antibiotika.

På sajten skriver man att man inte garanterar någon specifik behandling, utan att man utgår från de symtom som ”kunden” beskriver. Magnus Nyhlén, läkare och styrelseordförande förföretaget e-vård som lanserat tjänsten säger till tidningen ETC att ungefär 15 procent av de kvinnor som sökt vården också har fått recept utskrivet.

Den här typen av e-tjänster har ännu inte granskats av Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Men juristen Sara Bogren säger till  ETC att man nu öppnat ett initiativärende för att granska den här verksamheten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng