Andreas Furängen ny vd på Apotekarsocieteten

Det blir Andreas Furängen som blir Apotekarsocietetens nya vd. Han tillträder posten den 1 juli och kommer närmast från en tjänst som medical director på Janssen-Cilag.

5 apr 2004, kl 13:25
0

Annons

Andreas Furängen tog apotekarexamen 1979 och disputerade inom analytisk kemi på Astra 1985, under ledning av professor Göran Schill.

Sedan 1979 har han haft olika anställningar inom svensk och utländsk läkemedelsindustri och han har en bred erfarenhetsbas, allt från laboratoriearbete och läkemedelsutveckling till marknadsföring och personalledning.

– Det är jätteroligt att syssla med läkemedel och det här är en verklig utmaning. Det ska bli jättekul och jag ser fram emot att lära mig en massa nya saker, säger Andreas Furängen.

Vad vill du med ditt arbete på Apotekarsocieteten?

– Jag vill göra ett bra jobb, naturligtvis. I det ligger att både förvalta och förnya. För att utveckla Apotekarsocietetens verksamhet måste vi först analysera vår roll, säger Andreas Furängen.

Hur arbetar du?

? Det är viktigt att fatta beslut, att vara tydlig och att lyssna på folk.

Ansökningsprocessen har dragit ut på tiden. Sista svarsdatum i annonsen var den 1 november.

? Det tog lång tid eftersom vi ville ha bästa möjliga resultat, kommenterar Apotekarsocietetens ordförande Hans Sievertsson den långa processen.

Andreas Furängen efterträder Björn Lindeke som går i pension, och han tillträder den 1 juli.

En längre intervju med Andreas Furängen kommer i Läkemedelsvärlden nr 6.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng