Annons

Många vill bli Läkemedelsverkets nya chef

24 personer har sökt tjänsten som generaldirektör och chef för Läkemedelsverket. Socialdepartementet hoppas ha rekryteringen klar före sommaren.

28 apr 2014, kl 10:47
0

Annons

Foto: iStockphoto

Den 31 augusti går Christina Åkermans förordnande som generaldirektör för Läkemedelsverket ut. Socialdepartementet valde att inte förlänga förordnandet med tre år, utan gick ut med ett brett ansökningsförfarande. 

I fredags var sista ansökningsdag för tjänsten som ny generaldirektör och chef för Läkemedelsverket. Socialdepartementet har fått in 24 ansökningar. Det råder sekretess på ansökningarna, och nu ska de gås igenom av statssekreterare Lena Furmark, departementsrådet Olivia Wigzell och personalchefen Birgitta Carlsson.
– Vår ambition är att veta vem vi vill ha till generaldirektörstjänsten innan midsommar, men jag kan inte lova att den tidplanen hålls, säger Birgitta Carlsson vid Socialdepartementet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng