Analysgrupp ska ge klara besked till Apoteket

Göran Hägglund har tillsatt en analysgrupp med uppgift att ge tydliga besked till Apoteket om ägaren, statens, vilja. I gruppen ingår Tobias Nilsson, Gun-Britt Lundin och Joakim Pettersson från Socialdepartementet och Tobias Henmark från Näringsdepartement.

26 okt 2007, kl 12:21
0

Annons

Apotekets försök att stärka sig inför omregleringen har tidigare fått massiv kritik, framförallt från Konkurrensverket och Farmacevtförbundet.
Tidigare i månaden beslutades att Göran Hägglund ska avgöra hur det blir med samarbetet mellan läkemedelsdistrubutören Medco och Apoteket.

Nu har Göran Hägglund också tillsatt en analysgrupp som ska ge tydliga besked till Apoteket om vad ägaren vill. Samtidigt avslutar Socialdepartementet samarbetet med Lars Jeding och Ulf Öberg som varit rådgivare i apoteksfrågor.

Tobias Nilsson, politiskt sakkunnig på Socialdepartementet som ingår i analysgruppen, säger att det är viktigt att Näringsdepartementet nu blir delaktigt i apoteksfrågan.
? Näringsdepartementet har stor erfarenhet av att arbeta med statliga företag och är kunniga i finansiella frågor och bolagsfrågor i allmänhet. Genom att bilda den här analysgruppen tror jag att vi kan ta till vara på den kompetensen på ett bra sätt, säger Tobias Nilsson till Läkemedelsvärlden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng