Annons

Missnöje med tillgängligheten i patientgrupp

Sämre tillgång på mediciner efter omregleringen. Det är resultatet av organisationen Attentions medlemsundersökning.

12 sep 2014, kl 08:54
0

Annons
Av de 1013 personer som svarat på enkäten uppger 45 procent att lagerhållningen på apoteken är sämre nu än innan omregleringen. Undersökningen är utfördes under augusti i år av Riksförbundet Attention, en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Till de största diagnoserna hör adhd och Aspergers syndrom.

Av de svarande uppger omkring 16 procent att lagerhållningen av läkemedel har blivit bättre efter omregleringen. Många uppger att de behöver besöka fler apotek nu för att få sitt läkemedel än innan omregleringen. 

– Många tvingas att söka sina mediciner på flera olika apotek eller vänta flera dagar på att en beställning levereras. Det drabbar en patientgrupp som har svårt med framförhållning och planering, säger Attentions förbundsordförande Anki Sandberg i en presskommentar.
 
Vad gäller servicen på apoteken svarar de flesta att den är oförändrad och 29 procent tycker att servicen förbättrats. 14 procent upplever att servicen har försämrats.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng