Amerikanskt godkännande av Astrazenacas Epanova

FDA har godkänt Astrazenecas nya läkemedel för hjärtsjukdom. Läkemedlet beräknas inte bli någon storsäljare.

6 maj 2014, kl 10:45
0

Godkännandet av det nya läkemedlet mot hjärtsjukdom är ett avbrott i den övertagandestrategi från Pfizer av Astrazeneca. Behandlingen med Epanova, som läkemedlet heter, landar på en marknad med ett antal oljebaserade kardiovaskulära läkemedel, vilket begränsar den kommersiella potentialen.

Däremot är det viktigt, enligt branschanalytiker, att Astrazeneca säkrade godkännandet enligt plan. Det är ett tecken på att företaget levererar.
Astrazenecas globala chef för läkemedelsutveckling, Briggs Morrison, säger i ett pressmeddelande att godkännandet är viktigt eftersom det förstärker Astrazenecas portfölj med hjärtmediciner.

Det nya läkemedlet ska behandla patienter med svår hypertriglyceridemi. I förlängningen hoppas Astrazeneca kunna utveckla en kombination av Epanova och det kolesterolsänkande medlet Crestor, rosuvastatin. Om det lyckas förlängs patenten för Crestor i USA, som annars upphör 2016.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng